Davant dels fets ocorreguts durant la jornada de l’1 d’octubre a Catalunya, no podem ni volem restar en silenci. Hemisfèria.cat defensa el dret a l’autodeterminació dels pobles i l’exercici d’aquest a través de qualsevol via legitimada per les institucions democràtiques. Així, en el context en què es troba Catalunya ara mateix, lamentem els nivells de repressió per part dels cossos policials de l’Estat espanyol i donem tot el nostre suport a les mobilitzacions que es donen arreu del territori, en favor de la democràcia, la llibertat d’expressió, i la defensa del dret a l’autodeterminació.

Condemnem el desplegament dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol i la brutalitat policial exercida contra la ciutadania catalana, que es va mobilitzar pacíficament per fer efectiu el seu vot. Rebutgem la judicialització de la política i la no separació de poders, com a eines que despullen qualsevol poble de la seva capacitat d’autonomia. Considerant tot això i amb el compromís de fer un periodisme sense Nord ni Sud, Hemisfèria.cat ens posicionarem sempre al costat de pobles, institucions i persones que treballin per garantir el ple exercici d’aquests drets fonamentals. D’aquesta manera, considerem legítim qualsevol instrument que garanteixi la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació.

Finalment, i per fer un periodisme al servei de les persones i no dels Estats, Hemisfèria.cat considera que ha de ser la voluntat popular la que faci moure fitxa als governs i no a l’inrevés. Per tant, donem suport a la mobilització pacífica de totes aquelles persones que durant aquests dies puguin sentir que aquests drets li són vulnerats.