AARHUS (Dinamarca). La crisi dels refugiats a Europa ha exemplificat una vegada més la desconnexió de les polítiques d’alguns països del continent i les obligacions que imposa la Comissió Europea. L’organisme va pactar el repartiment de 120.000 refugiats entre els vint-i-vuit països de la Unió Europea en un període de dos anys, que no tots els països acaten: Hongria, la República Txeca, Eslovàquia i Romania van votar en contra.

Davant aquest panorama, hi ha tres països que tenen el dret de no participar en aquest repartiment ja que no els afecta les mesures en matèria de Justícia i Interior de la Unió Europea: Regne Unit, Irlanda i Dinamarca.

El país escandinau, fent ús d’aquesta condició, té previst acollir només 1.000 refugiats, malgrat que el Govern danès calcula que rebrà més de 20.000 demandes d’asil. Aquest xoc es materialitza en casos com el de la Samah Saeed, una jove siriana que va abandonar el seu país tres anys enrere buscant l’asil europeu. Juntament amb la seva família, va arribar a Dinamarca el 2014 i a dia d’avui no ha rebut encara el permís de residència, fet que li impedeix estudiar o treballar.

 

 

revista hemisferia banner